27
Пон, Май
19 Нови статии

Общество
Инструменти
Шрифт

Постоянна мярка „Задържане под стража“ наложи състав на Хасковският окръжен съд/ ХОС/ на 27-годишния Веселин Димитров, убил собствената си баба – 70-годишната Стойка Ангелова в дома й в с. Капитан Андреево.

В мотивите си съдът посочи, че има опасност обвиненият за умишлено убийство да се укрие или да извърши друго престъпление. Освен това, престъплението е извършено в изпитателния срок на условна присъда от 9 месеца за кражба на кола.

Решението на ХОС подлежи на обжалване пред Апелативния съд в Пловдив.

Както „Старият мост“ писа, вчера прокуратурата повдигна обвинение на Веселин Димитров за умишлено убийство и поиска да му бъде наложена най-тежката мярка „Задържани под стража“. Това стана, след като криминалисти доказаха, че извършител на кървавото убийство през нощта в неделя срещу понеделник е 27-годишният внук на баба Стойка, умъртвена след удари с тъп предмет по главата и тялото. Самият обвиняем признал пред разследващите за извършеното от него престъпление.

Според жители на селото Веселин бил психически неуравновесен и злоупотребявал с алкохола. Вечерта преди престъплението съседи са го видели пиян.