27
Пон, Май
19 Нови статии

Общество
Инструменти
Шрифт

Обвинение за умишлено убийство е повдигнала Окръжната прокуратура в Хасково на 27-годишния Веселин Димитров от с. Капитан Андреево. Младежът е обвинен за убийството на собствената му баба – 70-годишната Стойка Ангелова, в дома й, където живеела сама. Разследването е установило, че Веселин е умъртвил възрастната жена с удари по главата и тялото й с твърд предмет.

Младият мъж е задържан за 72 часа, предстои прокуратурата да поиска постоянното му задържане под стража. Пред разследващите той е направил пълни самопризнания.

Както „Старият мост“ пръв съобщи, жената бе открита мъртва със следи от насилие в дома си в с. Капитан Андреево през нощта на 23 срещу 24 август. Още на сутринта криминалистите задържаха 27-годишния й внук като заподозрян извършител на престъплението.

Сигналът за трагичния инцидент подал съсед на убитата. Около 2 часа през нощта Веселин го събудил и с треперещ глас му казал, че баба му е мъртва. Отивайки да провери, съседът се натъкнал в спалнята на безжизненото окървавено тяло на баба Стойка и веднага се обадил на телефон 112. В същото време внукът избягал, но на сутринта бил заловен.

Жители от селото споделиха пред „Старият мост“, че Веселин и преди е проявявал агресия към баба си. Според тях, той бил психически нестабилен, злоупотребявал и с алкохола. Нямал е постоянна работа, наемали са го да върши нещо инцидентно. Баща му живеел в същото село, но в друга къща.

Засега не е ясно какво е предизвикало престъпното му деяние във фаталната нощ. Жители на селото са го видели вечерта преди трагичния инцидент пиян.