30
Чет, Май
17 Нови статии

Общество
Инструменти
Шрифт

Указ за награждаване на поета Ивайло Балабанов, почетен гражданин на Свиленград, с орден „Св. св. Кирил и Методий“ първа степен е обнародван в последния брой на Държавен вестник от 25-и август. Документът е подписан от президента на Република България Румен Радев и министър-председателя на страната Бойко Борисов.

Ивайло Балабанов получава високото държавно отличие а изключително големите му заслуги в областта на културата и изкуството, се посочва в Указ № 170, издаден на 14 август 2020 г.

Както „Старият мост“ пръв писа, в началото на този месец Министерският съвет взе решение да предложи на президента да удостои живеещия в Свиленград именит български поет с голямата награда „за големите му заслуги в областта на културата и изкуството и за популяризирането на българските традиции и фолклор“.

Отпускането на пожизнена пенсия на Ивайло Балабанов пък е другото предложение на Министерския съвет до Народното събрание, за което също писахме.

Днес на извънредно заседание Общински съвет – Свиленград, гласува парична награда от 2 000 лв. по случай 75-та годишнината на Ивайло, роден на 28-и август 1945 година в село Хухла, Ивайловградско.