23
Вт, Юли
35 Нови статии

Общество
Инструменти
Шрифт

Едва 30-ина души излязоха в четвъртък вечер да протестират срещу лошото качество и високата цена на питейната вода в Свиленград. „Не искаме вода с манган и железа“, „Висока цена за отровна вода“ , скандираха участниците в протестното шествие, преминало по главната улица от Пощата до сградата на ВиК дружеството.

Инициатори и на този протест бяха Владимир Митев и Атанас Бюлбюлев, които призоваха чрез Фейсбук своите съграждани да изразят недоволството си.

През цялото време протестът бе зорко охраняван от полиция. Униформени служители застанаха в редица пред сградата на водното дружество, въпреки че протестиращите с нищо не показаха, че я застрашават. Канцелариите също бяха празни, защото работното време отдавна беше приключило.

Въпреки че малко хора се събраха на протеста, недоволството от лошото качество и високата цена на водата в Свиленград е масово. В социалните мрежи жителите не пестят възмущението си.

Анкета „Отговоря ли цената на питейната вода на качеството й“ , публикувана в сайта на в. „Старият мост“ и Фейсбук, предизвика огромен интерес. Над 900 души изразиха своето мнение. Нито един коментар не съдържаше положителен отговор. Всички мнения бяха отрицателни, много от тях направо гневни. Някои граждани дори призоваха да се обяви бойкот, като не се плащат сметките. Други апелираха местното ВиК да се отдели от дружеството-майка в Хасково и да придобие самостоятелен статут.