13
Съб, Юли
18 Нови статии

Общество
Инструменти
Шрифт

Двустранна среща между областния управител на област Хасково д-р Стефка Здравкова и заместник-кмета на турския град Одрин Селчук Чакир се проведе на границата на двете страни. Темата на разговорите беше пожарът в Сакар планина.

На срещата присъства комисар Николай Вълчев - директор на Регионална дирекция „Пожарна безопасност и защита на населението“- Хасково.

Заместник-кметът Селчук Чакир предложи всякакъв вид помощ от турска страна за овладяване на огнената стихия и пожела скорошно потушаване на пожара, обхванал близо 50 хиляди декара площ в пограничния район. „Ако огънят премине границата, сме готови да помогнем по всякакъв начин“, увери заместник-кметът на турския град.

Д-р Стефка Здравкова благодари на вицеградоначалника на съседния турски град за предложената помощ, както и на валията на Одрин Екрем Каналп, с когото по-рано проведе телефонен разговор по повод нестихващия три денонощия пожар.

„Турция и България са две съседни, приятелски и съюзнически страни, които активно и ползотворно си сътрудничат в много области, в това число и в овладяване на кризи. Разчитаме да продължим доброто си партньорство “, заяви областният управител на Хасково.

Към момента пожарът в Сакар планина е локализиран. На място дежурят противопожарни екипи, които следят ситуацията и не допускат разгарянето на огъня и разширяването на периметъра му.