30
Чет, Май
17 Нови статии

Общество
Инструменти
Шрифт

Антон Каракачанов: Не. Това е срам! За този батак – 3,50 лв. Марица ще ни удави, пък плащаме една от най-скъпите води! Те се подиграват май с нас!

Ваня Тодорова: Неоправдано е поскъпването на водата при това качество. Не бих плащала и 1 лв. за тази тиня. Ще направя всичко възможно да използвам хидрофор в бъдеще. Мисля, че ВиК Хасково без инвестиции в подобряване на качеството искат да печелят.

Живко Шопов: Качеството на водата в нашия град от дълги години е под всякаква критика и съм убеден, че е неподходяща не само за пиене! Цената й е абсурдна и подигравка с хората, които я използват. Поне наполовина трябва да й падне цената. Убеден съм, че качеството е дори по-лошо от това, което пробите показват. Нагло е по време на финансова криза да увеличаваме услуга, от чието качество хората са недоволни. Това може да доведе само до напрежение между граждани и институции.

Андон Андонов: Цената на водата не отговаря на качеството й. Най-скъпата вода в държавата е в Свиленград. Чисто нов бойлер хвърлих заради тези аварии. Аз не съм единствен. Защо вдигат цената на водата? Как ще се излезе от тази ситуация? Трябва да се настоява! Не бива да се мълчи. Всички трябва да протестират – Хасково, Харманли, Димитровград.

Клара Методиева: Свиленградчани плащат твърде висока цена за питейна вода, която не ползват за пиене. Те са принудени още веднъж да плащат за бутилирана, закупена от магазина. Според мен, цената на водата трябва да се определи спрямо нейното качество. Както в магазините - за различните видове сирена, плащаме различни цени. Не е ясно как се формира тази цена. Питам: Не сме ли дискриминирани свиленградчани, след като софиянци плащат 2,30 лв. за кубик вода и получават качествена и годна за пиене вода, а ние, които плащаме по 3,50 лв. за кубик, най-скъпата вода в цялата страна, не можем да я ползваме дори за готвене. Оставката на началника на ВиК Свиленград не буди ли съмнение за безпомощност, както и за противоречия, незаконосъобразни нормативи в системата и липса на възможност и желание за усъвършенстването и поддръжката на ВиК дружествата. Всички тези обстоятелства пораждат необходимостта от фундаментална промяна в държавната мегаструктура ВиК.

Нели Лозева: Принудени сме да се зареждаме с големи бутилки вода от изворите край града и да живеем в стрес кога ли пак ще спре водата. А когато я пуснат, тя е с влошено качество, ръждива и с песъчинки в нея. Това доведе до повреждане и смяна на двата ми бойлера, както и до ремонт на пералнята ми. А плащаме най-скъпата вода в страната. Ако Свиленград има собствена пречиствателна станция, със сигурност щяхме да се погрижим водата да е чиста и годна за пиене. Всъщност за такава плащаме.