22
Пон, Юли
41 Нови статии

Общество
Инструменти
Шрифт

Министерският съвет предлага на президента на Република България да издаде указ за награждаването на Ивайло Балабанов с орден „Св. Св. Кирил и Методий“ - първа степен, „за големите му заслуги в областта на културата и изкуството и за популяризирането на българските традиции и фолклор“.

Решението на Кабинета бе взето днес на редовното му заседание.

Заедно с именития наш поет за високото отличие се предлагат още Николай Георгиев, Ваня Грашкина-Минчева „за особено значимите им заслуги в областта на културата“ и Рашко Иванов „за изключително големите му заслуги в областта на културата и развитието на културните отношения между България и Хърватия“.

Идеята за присъждането на Ивайло Балабанов на орден „Св. Св. Кирил и Методий“ е на Съюза на тракийските дружества в България и лично на председателя му Красимир Премянов, за което „Старият мост“ писа преди време.

Това е второто голямо признание, което получава тези дни бележитият ни творец и наш съгражданин Ивайло Балабанов. Миналата седмица Правителството взе решение да предложи на Народното събрание награждаването му с пожизнена пенсия, за което първи съобщихме.

Николай Колев