14
Нед, Юли
18 Нови статии

Общество
Инструменти
Шрифт

Пълна подкрепа на Корнелия Нинова за председател на Националния съвет на столетницата

Стамо Димитров бе избран за председател на общинската организация на БСП в Свиленград. Това стана на отчетно-изборна конференция в понеделник с гласовете на всичките 33-ма присъстващи.

До избора на нов партиен водач се стигна, след като досегашният Георги Илиев си направи отвод, който изтъкна като причина за оттеглянето си ангажиментите му като член на Националния съвет на БСП и че трябва да се дава път на младите. Така претендент за лидерската позиция остана само Стамо Димитров.

Стамо Димитров е на 41 години. Той е общински съветник. На последните местни избори бе кандидат за кмет на столетницата. Завършил е висше образование – стопанско управление, работи в сферата на капиталовите пазари. Семеен е с три деца.

Освен промяната на върха, бе обновен и Общинския съвет на БСП, състоящ се от 17 члена.

Гости на събранието бяха тримата червени депутати от Хасковския избирателен район Никола Динков, Виолета Желева и Смиляна Нитова, както и областния председател на партията Емилия Масларова. Всеки един от парламентаристите направи кратък отчет за работата си в Народното събрание.

На конференцията единодушно бе подкрепена кандидатурата на Корнелия Нинова за председател на националния съвет на БСП.

Преди провеждането на събранието в залата на тракийския клуб на всички участници бяха раздадени предпазни маски, а ръцете им дезинфекцирани.