14
Нед, Апр
13 Нови статии

Общество
Инструменти
Шрифт

Йоан – Калоян страда от остеосарком на лява раменна става и белодробна фиброза

13-годишният Йоан – Калоян от Свиленград, който от 6 месеца се бори с онкологично заболяване, има нужда от спешна финансова помощ. Апелът към всички желаещи да помогнат отправиха близките на детето в социалната мрежа „Фейсбук“.

За броени часове кампанията се разрасна и в момента има поставени дарителски кутии в много обществени обекти в Свиленград. През декември 2019 г.

Йоан – Калоян е диагностициран с остеосарком на лява раменна става и му бе направена операция. Към момента е преминал през 16 химиотерапии в УМБАЛ „Св. Георги“ - Пловдив към детска клиника. На последния ПЕТ скенер се установява, че има белодробна фиброза, която изисква оперативна намеса. Лекуващият лекар насочва родителите към клиника в Германия, като операцията трябва да се осъществи до края на юли, за да може след това да се довършат последните няколко курса на химиотерапията и изцяло детето да се води в ремисия. За целта са нужни около 15 000 евро за операция и болнични разходи, които са непосилни за семейството на момчето.

Всеки, който желае да помогне, може да стори това освен в поставените за целта кутии и по банков път:

IBAN: BG73FINV915010BGNBDFGD (валута BGN)

BIC: FINVBGSF

Титуляр: Йорданка Кирчева Златева

В полза на Йоан – Калоян Златев