14
Пет, Юни
30 Нови статии

Общество
Инструменти
Шрифт

Днес, 26 юни 2020 г., Окръжна прокуратура – Хасково привлече като обвиняема Ж.А., на 56 г.,  за това, че без надлежно разрешително произвела  и държала  с цел разпространение високорискови наркотични вещества – канабис, с брутно тегло 11,323 кг /полусухи стебла, листа и съцветия/, на стойност около 67 938 лева, като наркотичното вещество е в особено големи размери  – престъпление по чл. 354а ал. 2 във вр. ал. 1 от Наказателния кодекс.

Обвиняемата е била установена при проведена специализирана полицейска операция на служители на РУ на МВР – Свиленград за противодействие на разпространението на наркотични вещества. 

На 25 юни 2020 г. в едноетажна къща в гр. Любимец е било извършено претърсване и изземване от  полицейски служители от РУ на МВР – Свиленград. В мазето на сградата те открили оборудване – вентилация и осветление, използвано за отглеждане на конопени растения – канабис. При това следствено действие са били открити и иззети множество тенекиени кутии със специална почва и пръст, а в тях остатъци от корени и стебла. На тавана на помещението за сушене са били окачени множество растения от рода на конопа – канабис. Открита е и листна маса, оставена на пода също за сушене. Иззети са общо 11,323 кг полусухи стебла, листа и съцветия, които предстои да бъдат дадени за изследване в лаборатория. 

Специализираната полицейска операция е започнала под ръководството на Районна прокуратура – Свиленград, като в хода на следствените действия с оглед правната квалификация на деянието ръководството и наблюдението на досъдебното производство е поето от Окръжна прокуратура - Хасково.  Спрямо обвиняемата Ж.А. е опредена мярка за неотклонение „Гаранция“ в размер на 10 000 лева.

Разследването по случая продължава. 

Снимки:пресцентър на  МВР