27
Пон, Май
19 Нови статии

Общество
Инструменти
Шрифт

Зрелостниците от Свиленград и Любимец ще отпразнуват завършването си в края на юни

Абитуриентите от Свиленград и Любимец все пак ще отпразнуват завършването си, въпреки удължената извънредна обстановка заради коронавируса.

Балната вечер на зрелостниците от СУ „Д-р Петър Берон“ ще е на 25 юни в ресторант „Хестея“. Децата са поели цялата организация сами. Те са изненадали преподавателите си с виртуална покана да се включат в празненството. Ден по-рано пък – на 24 юни, ще бъде и официалното сбогуване с училището. Специална програма е подготвило ръководството на СУ „Д-р Петър Берон“, съобразена с извънредната обстановка. Тогава ще бъдат връчени и дипломите за завършено средно образование.

Балната вечер на завършващите ПГССИ „Христо Ботев“ пък ще е на 26 юни в ресторант „Марица“. Те също сами са организирали празника, на който са поканили класните ръководители и останалите си преподаватели. Абитуриентите решиха, за да се избегне струпване на много хора, тази година да няма дефиле по червения килим преди влизането им в ресторанта, сподели директорът на гимназията Христина Милушева. Тя информира, че дипломите на зрелостниците ще бъдат връчени на специално организирано тържество на 25 юни от 19:00 ч. в градския парк.

В последния момент бе решено, че и абитуриентите от Любимец няма да се разминат без бална вечер. Те ще отпразнуват завършването си на 26 юни в бистро „Алегро“. Подобно на връстниците си от Свиленград обаче няма да дефилират по червения килим. Връчването на дипломите и прощаването с любимите учители ще бъде в двора на училището на 24 юни.

Снимка: Архив "Старият мост"

СМ