22
Пон, Юли
41 Нови статии

Общество
Инструменти
Шрифт

Петя Колева спечели конкурса за директор на Дирекция „Социално подпомагане“ (ДСП) - Свиленград. Тя бе единственият кандидат за длъжността.

На 1 юни т. г. бе проведен изпитът с писмена разработка на тема „Ролята на Агенцията за социално подпомагане при изпълнение на държавната политика в областта на социалната закрила, интеграцията на хората с увреждания и закрилата на детето“. На 9 юни пък бе проведено интервюто, до което Колева бе допусната след успешното си представяне на разработката. Очаква се заповедта за назначение да бъде връчена след изтичане на законоустановения срок.

Петя Колева е родена в Бургас през 1967 г. Тя е свиленградска снаха. Съпругът и Николай Колев е бил зам.-кмет на Общината 2004 – 2007 г. и три мандата общински съветник от листата на НДСВ и РБ в периода 2007 – 2019 г.

Колева е завършила Техническия университет във Варна, специалност „Машинен инженер“. Работила е близо 20 години като митнически инспектор в Свиленград. Известно време е била и началник смяна на МП „Капитан Андреево“. През 2016 г. напуска Митницата и започва собствен бизнес в сферата на услугите.

До обявяването на конкурса се стигна, след като дългогодишният директор на ДСП-Свиленград Росица Христова бе назначена на нова длъжност - главен инспектор в дирекция „Инспекторат“ на АСП.

СМ