30
Чет, Май
17 Нови статии

Общество
Инструменти
Шрифт

Откриват риболова на 1 юни

50 балъкчии отнесоха солени глоби по време на забраната за риболов, съобщиха от ИАРА-Хасково. Бракониерите са сгащени от служители на инспекцията по време на забраната за улов, която влезе в сила от 15 април.

Те са уличени в различни провинения – употреба на мрежа тип „парашут“, липса на риболовен билет. Други пък си позволили да възпрепятстват проверките на инспекторите, като не предоставили лични документи. Нарушителите са спипани по река Марица и язовири. Глобите са от 1 500 до 3 000 лева за бракониери с въдица. За мрежарите санкциите са още по-солени – от 3 до 6 хил. лева.

Забраната пада на 1 юни (понеделник), съобщи председателят на тукашното ловно-рибарско дружество Петър Вангелов. Седмица преди дългоочаквания ден много балъкчии започнаха да стягат такъмите си, видя наша проверка по рибарските магазини. Те ще могат свободно да упражняват хобито си, разбира се, ако имат заверен билет за любителски риболов, подчерта Вангелов. Предвид извънредната обстановка в цялата страна традиционното състезание, което провеждаме всяка година на „Кюй дере“ за откриването на сезона, няма да се проведе, подчерта Вангелов.

Диляна ЦВЕТКОВА