18
Чет, Юли
34 Нови статии

Общество
Инструменти
Шрифт

От МВР затягат контрола по празниците

30 акта за непоставени предпазни средства съставиха полицаи в Свиленград и Любимец, съобщиха от Полицията. Както е известно, от 12 април със заповед на министъра на здравеопазването носенето на маска или в краен случай шал на всички открити и закрити обществени места е задължително. Наредбата е в сила до 26 април. Според закона за здравето, глобата е 300 до 1000 лв., а при повторно нарушение от 1000 до 2000 лв.

Традиционно в навечерието на Великден от МВР затягат контрола. Екипи от РУП-Свиленград и участъка в Любимец ще следят за сигурността на имуществото и безопасността на гражданите през Великденските празници и спазването на въведените противоепидемични мерки. Полицаите провеждат срещи със свещениците в църковните храмове за уточняване на организацията на богослуженията в условията на усложнена епидемиологична обстановка.

На Разпети петък църквите в Свиленград ще са отворени от 08:00 до 20:00 часа с прекъсване за дезинфекция в часовете от 12:00 до 13:00 часа и от 16:00 до 17:00 часа. В събота църквите ще бъдат отворени от 23:30 часа до 00:30 часа. Няма да се допускат лица без защитна маска. Ще се изисква спазването на задължителната физическа дистанция от поне 1,5 метра.

Създадена е организация за прилагане и спазване наложените ограничения, касаещи пропускателния режим (Контролно-пропускателни пунктове - КПП) на входно-изходните пътни артерии на градовете Хасково, Димитровград, Харманли, Свиленград, Тополовград и Ивайловград. СМ