Общество
Инструменти
Шрифт

120 защитни костюма дари „Агропионер“ АД (с. Капитан Андреево) на Бърза помощ в Свиленград. Управителят на фирмата Атанаска Методиева се свързала със спешните ни медици, за да засвидетелства готовността си да ги подкрепи в този труден момент. Попитала ги от какво имат нужда, а те споделили, че предпазните облекла, с които разполагат, щели да стигнат до края на април.

Както „Старият мост“ писа преди около седмица, екипът на Бърза помощ е подложен на ежедневен риск. Спешните медици са сред първите, които се сблъскват със заразата от коронавирус. Въпреки това те не при всяко повикване отиват на адрес изцяло оборудвани със защитни облекла, тъй като били кът. Ето защо дарението на „Агропионер“ АД е от изключителна важност за Бърза помощ, откъдето изказват своята благодарност:

„Ние – екипът на Центъра за спешна медицинска помощ в Свиленград, поднасяме най-искрените си благодарности към управителя на „Агропионер“ АД Атанаска Методиева за направеното дарение. Трогнати сме от безкористния жест, с който г-жа Методиева ни напомни, че няма по-голяма ценност от това да си потребен на другите. В днешното трудно за всички ни време, подобен жест е проява на особено благородство и повярвайте, ние високо ценим това! Желаем ѝ да бъде здрава в дните напред и благословена в делата си! Нека християнската доброта ѝ дарява сили и никога не я напуска! Дано всичко лошо остане зад нея, а свещичката на вярата грее силно и озаряващо в душата ѝ! Обществото ни има нужда от помощта на личности като г-жа Методиева с големи сърца, които вярват, че заедно можем да донесем щастие в живота на нуждаещите се“.

Диляна ЦВЕТКОВА