20
Чет, Юни
28 Нови статии

Общество
Инструменти
Шрифт

Традиционно в навечерието на Великден полицаите в страната организират допълнителни сили и средства за защита на сигурността и безопасността по време на празниците, съобщават от пресцентъра на МВР-Хасково. Органите на реда предприемат мерки за гарантиране на сигурността на имуществото и безопасността на гражданите през Великденските празници и спазването на въведените противоепидемични мерки.

В специални срещи с местната власт и администрацията са разяснени конкретните дейности за осигуряване на безопасността по празниците. Полицаите провеждат срещи със свещениците в църковните храмове, които остават отворени за Великден, за уточняване на организацията на богослуженията в условията на усложнена епидемиологична обстановка. Около храмовете ще бъде засилено полицейското присъствие с оглед опазване на обществения ред и спазване на въведените противоепидемични мерки за спазване на дистанция между гражданите и недопускане струпването на групи от лица на едно място.

Създадена е организация за прилагане и спазване наложените ограничения, касаещи пропускателния режим (Контролно-пропускателни пунктове - КПП) на входно-изходните пътни артерии на градовете Хасково, Димитровград, Харманли, Свиленград, Тополовград и Ивайловград и недопускане събирането на граждани на определени места и тържища, на които се продават домашни животни.

Традиционно огнеборците в цялата страна проверяват църковните храмове. Сред най-честите нарушения са липсата на достатъчно изправни уреди за първоначално пожарогасене, затворени или заключени евакуационни изходи и използване на неизправни отоплителни уреди. Акцент при проверките е поставен върху спазването на противопожарния режим, създаване на условия за успешна евакуация и състоянието на електрическите и отоплителните инсталации. Огнеборците са извършили допълнителни инструктажи на църковните служители за стриктното съблюдаване на противопожарните правила.

СМ