14
Пет, Юни
30 Нови статии

Общество
Инструменти
Шрифт

  Районна прокуратура-Свиленград привлече като обвиняеми А.А., на 21 г., Е.Х. на 18 г., К.С. на 28 г., и Х.А. на 20 г.  за това, че при условията на продължавано престъпление на 4 април т. г., в Любимец и в Свиленград в съучастие, противозаконно отнели четири оставени без надзор автомобили с  намерението да ги ползват., съобщиха от пресцентъра на Апелативна прокуратура – Пловдив.

Спрямо А.А. пък е повдигнато обвинение и за това, че същия ден е отнил велосипед с намерение да го присвои, като деянието е извършено при  условията  на опасен  рецидив.

До момента е установено, че на 4.04.2020 г. около 1,30 ч. през нощта в Любимец А.А. и Х.А. отнели лек автомобил „Опел“, след което повикали Е.Х и К.С, и четиримата заедно отишли с колата в Свиленград. Там отнели второ моторно превозно средство – лек автомобил „Опел“. С двата  автомобила обвиняемите се отправили към Любимец, като на разклона за село Сива река ги изоставили, защото им свършило горивото. Четиримата се върнали пеша в Свиленград, където отнели трети лек автомобил - „Опел“.  С него се отправили към разклона за с. Сива река, където били изоставили другите две коли. Те искали да ги изтеглят с третата, направили опит, но не успели. След това отново се върнали пеша в Свиленград, като решили да отнемат по-голяма кола, за да изтеглят останалите. Видели паркиран микробус „Рено“. Преценили, че с него ще могат да издърпат опелите.  Качили в микробуса и потеглили към близката бензиностанция в Свиленград, за да го заредят с гориво, но били спрени от полицейски патрул за проверка на документите.

През това време обвиняемият А.А. успял да скочи от микробуса и да избяга. Той откраднал велосипед и тръгнал с колелото да се прибира в Любимец, като е бил задържан от полицейските служители. 

Обвиняемият А.А. е задържан за срок от 72 часа с постановление на наблюдаващия прокурор от Районна прокуратура –Свиленград. Предстои да бъде внесено искане в съда за вземане на мярка за неотклонение „задържане под стража“  спрямо него. Другите трима обвиняеми са с мярка за неотклонение „подписка“.