22
Чет, Фев
29 Нови статии

Общество
Инструменти
Шрифт

45 акта и 63 предупредителни протокола са съставили свиленградските полицаи от началото на противоепидемичните мерки досега. Както „Старият мост“ пръв писа, 33 от актовете бяха издадени само за два дни – на 31 март и 1 април. Наказателните постановления са написани по Закона за здравето след проверки по паркове, детски площадки, пешеходни зони и междублокови пространства и относно забраната за пазаруване на хора до 60-годишна възраст в интервала 8:30 ч. - 10:30 ч.

В цялата Хасковска област са съставени общо 44 досъдебни производства, 528 предупредителни протоколи и 134 акта. Нарушения за неспазване на ограничителните и противоепидемичните мерки по общини са: Хасково – 20 акта, 55 предупредителни протокола; Димитровград – 45 акта, 116 предупредителни протокола; Харманли – 20 акта, 113 предупредителни протокола; Ивайловград – 3 акта, 47 предупредителни протокола, и Тополовград – 1 акт и 134 предупредителни протокола.

Екипи от служители на ОДМВР Хасково се включват в дейностите за контрол по спазването на противоепидемичните мерки, както и в проверките на лицата, поставени под карантина. Целта е да се следи за максимално изпълнение на препоръките и въведените мерки, да се предотврати струпването на голям брой хора на едно място.

От ОД на МВР – Хасково предупреждават гражданите, че екипи на полицията ще продължат да следят стриктно за спазване на въведените ограничения и ще се извършват проверки, както за спазване на карантината, така и за присъствие на хора в обекти, за които е въведена забрана за посещение.

СМ