27
Пон, Май
20 Нови статии

Общество
Инструменти
Шрифт

Опрощават такса „Тротоарно право“ на търговците

В по-различни условия премина редовната сесията на ОбС-Свиленград на 25 март, която този път се проведе в голямата зала на Общинската администрация (ОбА). Местните парламентаристи заседаваха с маски, ръкавици и на метри разстояние един от друг, за да спазят противоепидемичните мерки.

Освен това преди да влязат в залата преминаха през медицинско лице, което измери температурата и дезинфекцира ръцете им.

На заседанието присъстваха 18 от общо 20 общински съветници. То продължи около час, като всички 30 точки от дневния ред бяха приети единодушно. Бяха внесени и приети още две допълнителни точки. Едната от тях бе по предложение на кмета арх. Анастас Карчев търговците, за които важат ограниченията да не работят докато трае извънредното положение, да не плащат т. нар. такса „Тротоарно право“ на Общинската администрация. По предложение на Георги Илиев от БСП пък бе гласувана и точка „разни“, в която от ОбА трябваше да запознаят съветниците с актуалната обстановка и предприетите превантивни действия в борбата с коронавируса.

Диляна ЦВЕТКОВА