12
Пет, Апр
16 Нови статии

Общество
Инструменти
Шрифт

Картата е изготвена по инициатива на групата общински съветници на ГЕРБ

Карта на пътищата, по които превозните средства могат да се движат без и съответно с винетки в община Свиленград, изготви арх. Атанас Киризиев. Тя е направена по предложение на Общинска комисия по безопасност на движението към ОбС с председател адв. Георги Еленков по инициатива на групата общински съветници от ГЕРБ.

От картата се вижда, че по отсечката до с. Момково например не се изисква стикер. Такъв не е необходим и по стария път за с. Левка, както и Свиленград - кв. Гарата. До Мезек пък винетка трябва само от кръстовището за ГКПП "Капитан Петко войвода" до разклона за самото село, като точно там има поставена и камера на тол системата. Затова мнозина избират да избегнат тази отсечка, като минават за селото под жп мост в кв. Гарата. От Мезек за Сива река също не трябва винетка, но такава е необходима от Сива река за кв. Гарата. От Свиленград за Студена трябва стикер, а от Студена за Сладун - не. За да се предвижим от Свиленрад до Райкова могила, ни е нужен документ за платена пътна такса, но не ни трябва такъв по пътя Райкова могила - Мустрак - Левка - Студена. Винетка е необходима от Свиленград до Маточина, а можем да минем без нея от Маточина (разклона преди Сладун) до Михалич. От Свиленград до разклона за Чернодъб трябва да имаме стикер, а след това до Чернодъб и Генералово не ни е нужен. Причината едните пътища да са освободени от винетка, а другите не, е, че едните са общински и не се плаща за ползването им, а другите са републикански и се плаща.  

Вижте кои пътища ни освобождават от стикер в публикуваната карта:

https://www.svilengrad.bg/uploads/posts/2020/karta-vinetki1.pdf

Това не е окончателният вариант на картата, като ще се работи допълнително върху по-голямата ѝ пригледност и разяснение, заяви адв. Георги Еленков.

СМ