27
Вт, Фев
22 Нови статии

Общество
Инструменти
Шрифт

Нови 18 души от Свиленград и 12 от Любимец в момента са под 14-дневна домашна карантина. Повечето от тях са от ромския етнос и са се завърнали от рискови страни като Италия, Испания, Нидерландия, Германия, Франция и др. На лицата са връчени предписания да не напускат домовете си, като за изпълнението следи МВР.

Миналата седмица четирима граждани от Свиленград и Любимец бяха под карантина, за което „Старият мост“ писа. За двама от тях 14-дневният период е изтекъл.

Полицаите от тукашното управление на МВР са получили предпазни наметала, ръкавици и маски. Наметалата ще се използват докато униформените извършват проверки на хора, на които е предписана домашна изолация.

Слух, че болен от Covid – 19 е посетил кабинет на личен лекар в Свиленград и след визитата му била извършена дезинфекция, се разпространи мълниеносно в социалната мрежа на 18 март. „Няма такова нещо, не сме приемали такъв пациент. Имаме поставени под карантина, всеки ден в определен час се свързваме с тях по телефона, а те са длъжни да мерят температурата си и да ни я съобщават. Данните вписваме в специални документи, които са ни предоставени. Семействата им също се следят. Колкото до дезинфекцията, такава извършваме всеки ден“, казаха от приемната на джипито. Медиците казаха, че от въвеждането на извънредното положение насам рязко е намалял броят на хората, които чакат за преглед.

СМ