30
Чет, Май
17 Нови статии

Общество
Инструменти
Шрифт

Отменят приемните дни на кмета, заседанията на комисиите към ОбС ще се проведат дистанционно по Интернет

ОбА-Свиленград ще продължи да обслужва населението на общината при повишени мерки за сигурност. Това е регламентирано със заповед на кмета арх. Анастас Карчев, издадена съобразно заповед на министъра на здравеопазването за предприемане на действия, ограничаващи епидемиологичното разпространение на COVID-19.

Въвежда се специален режим за достъпа на хора в сградата на Общинската администрация и преминаване през здравен филтър. Целта е да се предпазят както гражданите, така и служителите от евентуална зараза. Достъпът на посетители е разрешен само до Данъчната дирекция, до ГРАО и до Центъра за обслужване на граждани - Деловодството, които се намират на първия етаж на сградата. Ще се пропускат редуциран брой хора, които трябва да спазват дистанция от минимум 1 м помежду си. Няма да се допускат лица с грипоподобни симптоми и висока температура, която ще бъде измервана на входа. Тази мярка ще се прилага и към общинските служители, които ще влизат до работните си места. Мерките за дезинфекция в сградата се засилват. Отменят се приемните дни на кмета и неговия управленски екип. Заседанията на комисиите към Общински съвет – Свиленград ще се проведат дистанционно по интернет. Общинският социален патронаж продължава да обслужва нуждаещите се възрастни и самотни хора с храна и лекарства. Млечна кухня също продължава да функционира, като се препоръчва да не се водят там деца и да се избягва струпване.

Призовават се гражданите да спазват указанията на Националния оперативен щаб и да ограничат контактите и излизанията си. Желателно е да използват заявяване на административни услуги и получаване на издадени документи по електронен път или чрез лицензиран пощенски оператор.

Телефони в ОбА - Свиленград:

• Местни данъци и такси: 0379/ 7 43 47;

• Център за обслужване на граждани – 0379/ 7 43 62;

• ГРАО – 0379/ 7 43 56

• Общинска администрация - 0379/ 7 43 02;

• Денонощни телефони: 0379/ 7 43 65, 0379/ 7 19 05

• Имейл: Този имейл адрес е защитен от спам ботове. Трябва да имате пусната JavaScript поддръжка, за да го видите.