23
Вт, Юли
35 Нови статии

Общество
Инструменти
Шрифт

Специализирана полицейска операция против битовата престъпност се провежда в момента на територията на Хасковска област. Акцията се реализира под ръководството на Окръжна и Районна прокуратура – Хасково и е за противодействие на престъпления против личността, против имуществото на гражданите, държането и разпространението на наркотични и упойващи вещества и акцизни стоки без бандерол, съобщиха от прокуратурата.

До момента, в резултат на предприетите действия, за срок от 24 часа по Закона за МВР са задържани 5 лица. Образувани са три бързи производства - две по чл.354а от Наказателния кодекс - за държане на наркотични вещества и едно - за държане на акцизни стоки без бандерол. Иззети са общо 100 грама синтетични канабиноиди – т. нар. „весел чай“, 1,6 грама LSD, както и 24,5 кг тютюн и 3 680 къса цигари без бандерол.  

Спрямо 11 издирени лица са били повдигнати обвинения по образувани досъдебни производства, три от които са бързи, и са им определени съответни мерки за неотклонение. Проверени са 134 лица, както и 102 моторни превозни средства. Установени са общо 9 нарушения в проверени осем търговски обекта, като служители на Областната дирекция  по безопасност на храните – гр. Хасково и НАП са съставили три акта за установяване на административни нарушения, а в шест от случаите - констативни протоколи. В други 16 проверени обекти нарушения не са били констатирани.

СМ