23
Нед, Юни
18 Нови статии

Общество
Инструменти
Шрифт

Студена първенец с 26 повалени глигана

Невиждана досега слука отчетоха от Ловно рибарско дружество (ЛРД) – Свиленград в края на този сезон за диви прасета. Отстреляните екземпляри са 186, като планът е изпълнен на 65,3 %, заяви пред „Старият мост“ Петър Вангелов – председател на местното ЛРД. По думите му толкова висок процент не е отчитан досега. За сравнение през 2019 г. едва 35 на 100 от плануваното са убитите прасета.

Традиционно първенци в класацията са майсторите на чифтето от Студена. Там са били повалени 26 свине. На второ място по слука се нареждат ловците от Левка с 25 убити екземпляра, което е рекорд за дружинката. На трето място се нареждат авджиите от Сладун и Лисово с 24 убити прасета. Най-лош късмет имали ловците от Щит, които този сезон не успели да повалят нито едно диво прасе.

Впрочем, прием на документи за провеждането на курс за млади ловци тече в ловното дружество. Желаещите да се включат в обучението могат да се запишат до края на февруари в офиса на сдружението. Сега върви кампания и по подновяване на членството. Крайният срок за това е 28 февруари.

Диляна ЦВЕТКОВА