23
Вт, Юли
40 Нови статии

Общество
Инструменти
Шрифт

23-годишният Валентин Георгиев от Любимец желае да зарадва абитуриент в затруднено финансово положение, който не може да си позволи, а иска да отидат на бала си с хубав автомобил. За целта младият мъж предлага безвъзмездно тунингованата си кола „Алфа Ромео 147“.

Ето съобщението му в социалната мрежа „Фейсбук“: „Реших тази година да се включа в инициативата на мои колеги! Това е моята кола. Не е от най-луксозните, но все пак ще я предоставя на някой абитуриент в неравностойно положение. Момче или момиче, което няма възможност (финансова) да си позволи да си наеме кола за най-приказния ден от живота си. Разходите за горивото се поемат от мен. Предложението важи за град Любимец и околностите. Нека повече хора се включим да направим едно добро“.

„Старият мост“ се свърза с Валентин, за да разкаже за благородното си предложение. Идеята му хрумнала, когато прочел в Интернет за подобна инициатива в други градове. „Като бивш абитуриент знам, че балът е събитие, в което всичко искаш да бъде идеално и едно от важните неща е и самият автомобил. Наемите на коли обаче са доста високи, а не всеки има близък или познат с хубав автомобил. Реших, че е добре да се включа в инициативата и да зарадвам бъдещ абитуриент с нещо малко, но от сърце“, сподели Валентин пред „Старият мост“.

Благородната му инициатива ежедневно събира адмирациите на мнозина във „Фейсбук“. Родителите на Георгиев също го подкрепят в благородната кауза и са на мнение, че трябва да се помага на хората в нужда. Младият мъж споделя, че не търси благодарност.

Валентин Георгиев е роден в Любимец. Завършил е средното си образование в СУ „Желязко Терпешев“. Занимава се с коли и по-специално с фолиране на стъкла.

Диляна ЦВЕТКОВА