14
Нед, Юли
17 Нови статии

Общество
Инструменти
Шрифт

 Не се полагат грижи за пазара, оплакаха се търговци пред в. „Старият мост“. Хигиената е под всяка критика. Вижте боклука край масите, стои непочистен, въпреки че това е задължение на Общината, жалват се те.

Откакто е открит пазарът, ремонт не е извършван – масите са олющени, осветителните тела са ръждясали и целите покрити с прах, който пада на главите ни, като повечето от тях не светят, възмущават се търговците. В тоалетната пък не било за влизане.

„Всяка сутрин чистя изпражнения и урина в коридор край склада ми “, негодува Маргарита Желева, която има магазин тук. „Поради липса на осветление пияници си облекчават физиологичните нужди тук нощно време. Преди време Делибозов, който в съседство има магазин, предложи да се сложат лампи, но глас в пустиня.“

От Общината идвали само да събират таксите. Трима служители най-редовно минават за наема, но когато се оплачем от условията, ни казват: „Оправяйте се“, възмущават се наемателите.

„Онзи ден сутринта идвам да си отварям магазина и виждам, че пакетът с вестниците, които всеки ден оставя пред вратата фирмата – разпространител го няма“, разказва още Маргарита Желева. „Помислих, че ще пристигнат по-късно. Мина се обаче доста време и се обадих по телефона да попитам каква е причината. От фирмата ми казаха, че са оставили вестниците, както правят всяка сутрин . Явно, някой ги беше откраднал. Тогава реших да се обадя в Общината, защото знам, че тук има камери и евентуално по записите да бъде открит крадеца. Служителите ме препращаха на няколко телефона без да получа никакво съдействие. Накрая се обадих на директорката на дирекцията „Общинска собственост“, която ми заяви, че сме длъжни сами да си пазим имуществото и ме посъветва да си променя мисленето.“

Според търговците на пазара обаче камерите отдавна не работели. Случвало се е сутрин да намират сергиите си разбити, а част от стоката задигната. Не работи, както трябва, и чешмата тук, която е единствената обществена в града. От четирите кранчета само от едно тече вода и то не винаги.

СМ