18
Чет, Юли
34 Нови статии

Общество
Инструменти
Шрифт

Избраха Мария Станкова за председател на ОбС

Кметът на Любимец Анастас Анастасов и новоизбраните общински съветници положиха клетва днес. Церемонията бе водена от зам.-областния управител на Хасково Стефка Здравкова. Както „Старият мост“ писа, в новия ОбС влизат 11 съветници от ГЕРБ и 2 от „БСП за България“.

Градските старейшини и управници се заклеха в името на Република България да спазват Конституцията и законите на страната и във всичките си действия да се ръководят от интересите на гражданите на община Любимец и да работят за тяхното благоденствие. Първото заседание на ОбС се ръководи от най-възрастния общински съветник Иван Цветков („БСП за България“). Дневният ред бе от една точка – „Избор на председател“. Процедурата се проведе тайно, като 12 от съветниците подкрепиха Мария Станкова, която бе единственият кандидат. „За мен е чест и отговорност за трети път да поема задачата да ръководя действията на всички съветници в решението на въпросите за благото на жителите на община Любимец“, каза Станкова и закри първото заседание. Тя обяви, че следващото събрание ще е на 11 ноември от 16:00 ч. Тогава ще се изберат съставите на постоянните комисии към ОбС.

Заставам пред вас за трети път като кмет на община Любимец, изпълнен с много амбиция за настоящето, с много респект пред бъдещето и с много отговорност пред миналото, заяви в словото си кметът на Любимец инж. Анастас Анастасов. „Но не мога да не спомена и чувството, което ме вълнува в дните след проведените местни избори. Чувството на дълбока благодарност към всички, които взеха участие в тях. На първо място това са хората, които с цялото уважение на демократичните принципи и норми носят наименованието избиратели. По тяхна воля сега съм тук пред вас, натоварен с огромна отговорност, проявена под формата на доверие. В моя динамичен живот съм осъзнал, че няма по-важно нещо от доверието на стотиците хора, които ти доверяват с надежда битието си и бъдещето на децата си. Това е отговорност, която винаги съм осъзнавал и ще дам всичко от себе си, за да я оправдая. Ако през следващите 4 години дори и за миг почувствате, че това, което току-що заявих е неистина, намерете начин и ми го кажете веднага. Продължавам да разчитам на вас“, заяви още инж. Анастасов. Той подчерта, че е силно убеден, че ще работи добре през този мандат с общинските съветници от „БСП за България“. „Уважавам вашата амбиция, желание за промяна и активно включване в обществения живот. Не приемайте резултатите от изборите като трагична загуба. Битките ги губят военачалниците, войните ги печелят хората. Искам хората да спечелят, защото са любимчани, независимо какви убеждения, минало или емоции имат. Убеден съм в бъдещето сътрудничество и че добрите решения за Общината ще ги вземаме заедно тук в тази зала, водени единствено от интересите на гражданите. Ценен е девизът на древните олимпийци: „Слава на победените, чест за победителите“. Моята слава свършва днес, от утре започва работата. А честта е и трябва да бъде състояние на духа. На всички избиратели, които не ме подкрепиха, искам да се обърна с обещанието ще работя така, че по време на мандата тайно в себе си да съжаляват, че не са гласували за мен“, каза новоизбрания кмет. Той пожела на общинските съветници да бъдат тези, през чийто мандат са взети най-добрите решения за община Любимец.

Церемонията завърши с празничен водосвет пред сградата на ОбА-Любимец. Литургията бе водена от отец Трифон Караджонов. След нея инж. Анастас Анастасов получи символичния ключ за Общината.

Диляна ЦВЕТКОВА