27
Пон, Май
20 Нови статии

Общество
Инструменти
Шрифт

Милена и Любомир Апостолови наследили колекцията от свой починал роднина

180 книги дарение получи библиотеката в Свиленград. Колекцията младото семейство Милена и Любомир Апостолови наследили от свой починал роднина – капитан Георги Карлов или, както е бил наричан от близките си, „морския вълк“. Изданията са на различна тематика от български и чуждестранни автори.

Капитан Георги Карлов може да бъде описан като авантюрист по душа, перфекционист в работата и изцяло отдаден на морето човек, споделиха пред „Старият мост“ Мария и Любомир. „Един от любимите му цитати бе от Рей Бредбъри: „Получих образованието си в библиотеката. Напълно безплатно“ и следвайки смисъла на този цитат ние даряваме книгите, защото вярваме, че книгата по своята същност е най-ценна тогава, когато бива докосвана и прочитана от голям брой умове“, каза още Любомир. Двамата подчертаха, че дарението било един своеобразен жест, който правили в памет на кап. Карлов. По думите им най-добрият начин да запазиш едно наследство живо е да го споделиш с повече хора.

И накрая един призив от дарителите: „Отидете до библиотеката и си вземете книга, защото да се вълнуваш, да фантазираш и да се изненадваш е страхотно, а това може да ни го даде само книгата“.

СМ