Общество
Инструменти
Шрифт

В Любимец Анастас Анастасов избран за трети мандат със смазващ резултат, 80 на сто от общинските съветници от ГЕРБ

Арх. Анастас Карчев е новият кмет на свиленградската община. В неделя за него гласуваха 7 240 избиратели или над 62 процента от упражнилите правото си на вот. Така още на първия тур той отвя конкурентите си – седем на брой.

Победата на главния архитект на общината още на първия тур не бе изненадваща. Предварителните сондажи го определяха като фаворит в битката за кметския стол. Той проведе мощна предизборна кампания, срещна безрезервната подкрепа на управляващата партия ГЕРБ, издигнала кандидатурата му, въпреки че не е неин член

. От кандидатите за общински съветници с най-висок процент доверие отново са представителите на Бойко -Борисовата партия, но официални данни все още не са представени. Висока бе избирателната активност . Бюлетини пуснаха 11 710 души, или 61,52 % от общия брой на гласоподавателите.

В Любимец пък резултатите бяха толкова предизвестени, че чак скучно преминаха изборите в неделя. Досегашният кмет Анастас Анастасов спечели категорично, побеждавайки с 80 срещу 20 процента единствения си опонент Владимир Бамбалов от БСП. ГЕРБ ще има тотално превъзходство и в 13 - членния общинския съвет. Представителите на управляващата партия ще бъдат 10-11, срещу 2-3 на опозицията. Нито една друга партия или коалиция няма да бъде представена в местния парламент в Любимец.

В Любимец избирателната активност също бе висока - 58,17 %.

На снимката долу: Кметъ тна Любимец  Анастас Анастасов и депутатътт от ГЕРБ д-р Георги Станков се радват на победата