14
Пет, Юни
30 Нови статии

Общество
Инструменти
Шрифт

Мотото на тазгодишната инициатива е „Обичам семейството си! Да го пазим на пътя!“

Специализирана операция „Едуард“ по линия на TISPOL (Европейска мрежа на службите на пътна полиция) се провежда на територията на цялата хасковска област. Поводът е международната инициатива Европейски ден без загинали на пътя – 26 септември.

Акцията се прави за четвърта поредна година от Министерството на вътрешните работи, в качеството му на пълноправен член на TISPOL. Целта на инициативата е поне за ден да няма загинали при пътно-транспортни произшествия. Идеята е всеки един – като участник в движението, да се замисли за рисковете, с които се сблъсква, за рисковете, които самият той създава и за това как всеки един може да допринесе за тяхното намаляване.

Органите на пътна полиция засилват контролната си дейност в максимална степен, като са готови да помогнат на всеки един участник в движението и са готови да се включат в събития на свои партньори, които са се регистрирали на страницата на „Едуард“ в Интернет.

ОДМВР Хасково апелира към всички – водачи на превозни средства и пешеходци, да бъдат отговорни като участници в движението, защото това може да спаси десетки и стотици човешки животи и съдби.

СМ