19
Нед, Май
24 Нови статии

Общество
Инструменти
Шрифт

За по-малко от месец това е шести пожар в жилище

26-годишна жена е настанена в свиленградската болница с обгазяване. Тя е пострадала, след като апартаментът, в който живее като наемател, се е запалил. Жилището се намира на ул. „Княз Борис I“ (червената кооперация до Велетата в Свиленград). Сигналът за инцидента е подаден на спешния телефон 112 на 25 септември около 04:30 ч.

Жената е от Харманли и работи в едно от казината в Свиленград. Прибрала се и решила да запали цигара. Включила абсорбатора и излязла на терасата. След като се върнала видяла, че стаята гори. Пламъците били препречили изхода. Момичето едва успяло да излезе от стаята, където вече го поели пожарникарите. Веднага е откарано в болницата. Няма опасност за живота му.

Бързата намеса на огнеборците спасили останалите апартаменти в сградата. Изгорели са около 6 уреда бяла и черна техника, PVC дограма, а 100 кв. м стени са опушени.

За по-малко от един месец в Свиленград са се запалили шест жилищни имотa. Подобен интензитет не е наблюдаван дълги години, подчертаха огнеборците.

Те споделиха още, че на 23 септември са се борили с голям пожар до Студена. Имало реална опасност пламъците да обхванат няколко къщи в началото на селото, но огънят бил потушен на 30-ина метра от сградите. Тъкмо изгасихме пламъците и вятърът ги обърна към близката борова гора, сподели началникът на Пожарната тук Ивелин Тонев. Огнените езици бързо обхванали сухите треви и храсти и застрашително се насочили към леса. Огнеборците успели да ги овладеят на 1 метър от боровете, миг преди да пламнат дърветата.

Диляна ЦВЕТКОВА