30
Чет, Май
17 Нови статии

Общество
Инструменти
Шрифт

5 261, 50 лева събраха от ОУ „Иван Вазов“ в подкрепа на 12-годишната Никол Джемперлиева. Деца, родители и ученици задружно се включиха в благотворителната кампания, организирана за първия учебен ден, „Подари надежда вместо цвете“.

Нямаше родител, който да не подкрепи инициативата. Но и мнозина бяха решили да зарадват преподавателите с цвете. Учителите, особено тези на първокласниците, бяха отрупани с букети.

Кампанията в ОУ „Иван Вазов“, където учи Никол, продължава до сряда (18 септември) по желание на мнозина. Причината е, че все още може да има хора, които да пуснат средства в подготвените за целта кутии. 

Припомняме, че Никол бе диагностицирана с тумор в мозъка. За лечението в Турция бяха необходими 60 000 лева. Сума, непосилна за почти всяко българско семейство. С различни инициативи свиленградчани се включиха активно в събирането на парите. Училища, клубове, отделни граждани подкрепиха по различен начин кампанията. Поставени бяха кутии за набиране на средства в града. Цялата положителна енергия на мнозина бе насочена към семейството на Никол и нещата се получиха. За по-малко от месец сумата беше събрана и момичето оперирано успешно. Набирането на средства обаче продължава, тъй като са нужни пари и за последващото лечение – няколко курса химио и лъчетарапии.

Диляна ЦВЕТКОВА