23
Вт, Юли
40 Нови статии

Общество
Инструменти
Шрифт

Огънят изпепели напълно лятна кухня, долепена до дома на ул. „Братя Миладинови“. В рамките на денонощие това е четвърти пожар в жилище

Двуетажна къща горя днес по обяд на свиленградската улица „Братя Миладинови“, близо до СУ „Д-р Петър Берон“. Все още не се знае причината за пожара, но най-вероятно пламъците са тръгнали от късо съединение в лятна кухня, долепена до жилището.

Въпреки бързата намеса на огнеборците барбекюто е изпепелено напълно. Унищожени са и две стаи на първия и втория етаж на къщата.

Жилището е собственост на автомонтьора Атанас Чаушев. В момента на инцидента той и жена му са били на работа. У дома си били сина на Наско и тъща му. Като видели пламъците те веднага подали сигнал. Два екипа се бориха с потушаване на пожара, видя на място екип на „Старият мост“.

Впрочем, за по-малко от едно денонощие това е четвърти пожар в къща. Вчера се подпалила такава на ул. „Витоша“ 12, в ромската махала на Свиленград. Имало реална опасност невръстно бебе да изгори в пожара. Добре че пламъците избухнали през деня и били веднага забелязани от живеещи наблизо. Ромите реагирали адекватно и до идване на пожарникарите успели да потушат огъня. Изгорели са 2 броя мебели, а 10 кв. м стени са опушени. Имало опасност да бъдат обхванати и други къщи, тъй като жилищните сгради в махалата са построени много нагъсто.

На 8 септември в 21:30 ч. е получен сигнал и за пожар на ул. „Райчо Даскалов“ 5 в Свиленград. Изгорели са 15 кв. м покривна конструкция, а 20 кв. м стени са опушени. Бързата намеса на огнеборците предотвратила още по-големи щети. До постройката имало къща и няколко салми.

Същия ден в свиленградското село Капитан Андреево са изгорели 60 кв. м покривна конструкция на спомагателна постройка към къща и 3 кубика дърва за огрев. Виновен за пожара е 86-годишен мъж, който решил да почисти тревите в двора си, като ги запали. Заради сушата пламъците бързо се разраснали и тръгнали към постройката. Благодарение на бързата намеса на огнеборците къщата на дядото е спасена.

Диляна ЦВЕТКОВА