14
Нед, Апр
13 Нови статии

Общество
Инструменти
Шрифт

Народните изпълнители Тодор и Донка Кожухарови ще пеят благотворително за 12-годишната Никол Джемперлиева. Концертът ще е на 4 септември от 18:30 ч. в салона на свиленградското читалище „Просвета 1870“.

В него участие ще вземат и оркестър „Южни ритми“ и танцова формация „Настроение“ от Стара Загора. Средствата ще се събират с кутии за дарение в културното средище, както и по време на самия концерт.

Припомняме, че Никол бе диагностицирана с тумор в мозъка. За лечението в Турция бяха необходими 60 000 лева. Сума, непосилна за почти всяко българско семейство. С различни инициативи свиленградчани се включиха активно в събирането на парите. Училища, клубове, отделни граждани се включиха в кампанията. Поставени бяха кутии за набиране на средства на различни места в града. Цялата положителна енергия на мнозина бе насочена към семейството на Никол и нещата се получиха. За по-малко от месец сумата беше събрана и момичето оперирано успешно. Набирането на средства обаче продължава. За последващото лечение – няколко курса химио и лъчетарапии, са необходими 40 000 лева.

Банковата сметка за дарения е:

ЦКБ BIK:CECBBGSF

IBAN: BG20 CECB 9790 1087 3091 01

Титуляр на сметката е Галина Христова Джемперлиева – майка на детето.