Общество
Инструменти
Шрифт

Новата учебна година наближава, а свободните места за учители в учебните заведения в Свиленград и Любимец не са никак малко. Търсят се 8 преподаватели по различни предмети, показа наша справка в Регионалния инспекторат по образованието.

Свиленградското ОУ „Иван Вазов“ е обявило 3 места за учители. Едното вакантно място е за преподавател по биология, химия с допълване на преподавателската норма с часове по технологии и предприемачество. Другата позиция е за информатика и информационни технологии и математика, а третата – по английски. В школото търсят и педагогически съветник. Документи за четирите щата се приемат до 26 август.

Двама преподаватели се търсят в ПГССИ „Христо Ботев“. Там имат нужда от учители по химия и английски език. Заявки се приемат до 9 септември.

Обява за двама учители са публикували и от ОУ „Любен Каравелов“ в свиленградския квартал Гарата. Едната позиция е за преподавател по математика и информатика, а другата – по български език и изтория.

От ДГ „Рай“ в Любимец са обявили две свободни места – за учител и огняр. Документи се приемат до 30 август.

От другите училища все още изчакват, но споделиха, че най-вероятно и те ще имат нужда от попълване на учителските си колективи.

Диляна ЦВЕТКОВА