19
Нед, Май
24 Нови статии

Общество
Инструменти
Шрифт

Два екипа огнеборци спряха пламъците, тръгнали към съседни къщи и дворове

Гараж и лятна кухня се запалиха в свиленградското село Левка днес по обяд. Изгорели са 40 кв. м покривна конструкция и битова техника. Огънят тръгнал от огнище в лятната кухня, на което възрастна жена приготвяла лютеница за зимата.

Въпреки че пожарникарите дошли бързо, пламъците обхванали и сухи треви в необитаемите съседни дворове на къщи. Наложило се още един екип огнеборци да се включи в гасенето на пожара. Не ми се мисли какво би станало, ако навреме не бяхме овладели ситуацията, сподели пред „Старият мост“ началникът на свиленградската противопожарна служба Ивелин Тонев.

Впрочем, за два дни това е втори пожар на сграда в селото. Необитаема къща в Левка изгоря напълно на 21 август. Сигнал за инцидента бил подаден в 03:37 ч. Благодарение на бързата намеса на огнеборците не се стигнало до разрастване на пожара. Имало е опасност да бъдат обхванати и други къщи в селото. Все още не са ясни причините за избухването на пламъците, тъй като в жилището няма ток. Обитателят бил починал през 2016 г. и оттогава сградата е неизползваема. Наследниците на имота са неизвестни.

Диляна ЦВЕТКОВА