20
Чет, Юни
28 Нови статии

Общество
Инструменти
Шрифт

61-годишната се хвърлила в реката, страдала от битова депресия

Полицай Георги Чончев от РУП-Свиленград спаси от удавяне 61-годишна жена от Студена, научи „Старият мост“. Случката се разиграла на 20 август на брега на р. Марица откъм кв. Гебран, където хвърлят кръста на Йордановден.

Жената е с диагноза битова депресия и от около година е настанена в Дневния центъра за пълнолетни лица с увреждания в Свиленград. Напоследък била още по-разстроена психически. Служители на Центъра я видели да върви по стария мост над р. Марица и предугадили какво може да се случи. Веднага се обадили на спешния телефон 112 и хукнали след нея. Докато пристигнат линейка, пожарна и полиция, жената се била хвърлила в реката. На брега на Марица пръв достигнал инспектор Чончев, на когото също се обадили от Дневния център, тъй като познавал самоубийцата. Според очевидци жената вече била потопена във водата и се държала за тръстика, за да не я отнесе течението. Полицаят се хвърлил в реката и успял да я извади невредима.

Дошлият на мястото на инцидента екип на Бърза помощ прегледал жената, която нямала никакви наранявания. Веднага била настанена за лечение в психодиспансера в хасковския квартал Болярово. Оттам споделиха, че вече е добре. Решението да сложи край на живота си взела инцидентно.

61-годишната жена няма семейство. От понеделник до петък обитава Дневния центъра за пълнолетни лица с увреждания в Свиленград, а събота и неделя се прибира у дома си в с. Студена. Живее самотно и бедно. Безработна е и не получава пенсия. Вероятно това са отключило депресията й. Най-близкият ѝ роднина е брат ѝ, който обаче не живее тук.

СМ