Общество
Инструменти
Шрифт

Три номинации за кмет на Свиленград издигна ГЕРБ по време на проведено тази вечер събрание на общинската структура на партията.

Това са председателят на общинската структура – д-р Мариян Кръстев, главният архитект на общината – Анастас Карчев и бившият началник на пожарната в града – Валентин Ангелов.

Предложенията ще бъдат изпратени до Областното ръководство, а оттам и до Изпълнителната комисия на ГЕРБ. Чак след това ще бъде взето решение кой от тримата предложени ще се включи в битката за кметското място.

В четири села от общината пък ще се гласува за кмет. Номинираните за управленските кресла са: Милен Милушев (Капитан Андреево), Жельо Станков (Студена), Трифон Трифонов (Момково) и Таня Желева (Левка). И четиримата в момента са кметове на селата.

За участие в листата за общински съветници са предложени 24 имена, сред които са 11-те члена на Управителния съвет на общинската структура на ГЕРБ. Предложени са: председателят на ГЕРБ – Мариян Кръстев, досегашните общински съветници – Георги Еленков, Даниела Георгиева, Анелия Георгиева, Мартин Айвазов, Атанаска Михайлова. Предлагат се още Таня Коларова и Васил Василев, както и Соня Славова, Дора Хърсева, Диана Стоянова, Росица Иванова, Росица Димова, Николай Михайлов, Мариела Софронова, Стела Дякова, Борислав Карев, Веска Димитрова. В листата ще влязат и кандидатите за кметове на кметства. Не са включени обаче досегашните общински съветници д-р Христо Минков, д-р Георги Карамфилов и Иван Андреев.

Диляна ЦВЕТКОВА