27
Пон, Май
19 Нови статии

Общество
Инструменти
Шрифт

Три номинации за кмет на Свиленград издигна ГЕРБ по време на проведено тази вечер събрание на общинската структура на партията.

Това са председателят на общинската структура – д-р Мариян Кръстев, главният архитект на общината – Анастас Карчев и бившият началник на пожарната в града – Валентин Ангелов.

Предложенията ще бъдат изпратени до Областното ръководство, а оттам и до Изпълнителната комисия на ГЕРБ. Чак след това ще бъде взето решение кой от тримата предложени ще се включи в битката за кметското място.

В четири села от общината пък ще се гласува за кмет. Номинираните за управленските кресла са: Милен Милушев (Капитан Андреево), Жельо Станков (Студена), Трифон Трифонов (Момково) и Таня Желева (Левка). И четиримата в момента са кметове на селата.

За участие в листата за общински съветници са предложени 24 имена, сред които са 11-те члена на Управителния съвет на общинската структура на ГЕРБ. Предложени са: председателят на ГЕРБ – Мариян Кръстев, досегашните общински съветници – Георги Еленков, Даниела Георгиева, Анелия Георгиева, Мартин Айвазов, Атанаска Михайлова. Предлагат се още Таня Коларова и Васил Василев, както и Соня Славова, Дора Хърсева, Диана Стоянова, Росица Иванова, Росица Димова, Николай Михайлов, Мариела Софронова, Стела Дякова, Борислав Карев, Веска Димитрова. В листата ще влязат и кандидатите за кметове на кметства. Не са включени обаче досегашните общински съветници д-р Христо Минков, д-р Георги Карамфилов и Иван Андреев.

Диляна ЦВЕТКОВА