26
Пон, Фев
26 Нови статии

Общество
Инструменти
Шрифт

Кметът на община Любимец Анастас Анастасов е предложен от местната партийна организация на ГЕРБ за трети път да поеме управлението на общината, съобщава в. Старият мост. Това стана на събрание, провело се на 28-и т.м., като той е единственият номиниран за поста.

Кандидатурата му бе подкрепена единодушно от делегатите. Успешните два мандата досега на Анастасов предварително го определяха като фаворит за кметския стол.

На събранието номиниран бе и кандидатът за кмет на с. Малко градище – единственото в общината, където ще има пряк избор, тъй като е над 350 жители. Доверието бе гласувано на Мария Писарова, секретар в селското кметство. В момента кмет на селото е Татяна Топалова, която също бе издигната от ГЕРБ преди 4 години.

19 са предложенията за общински съветници. Кои 13 от тях ще влязат в листата, ще стане ясно след одобрение на номинираните от Изпълнителната комисия на партията. Впрочем, и предложените за кметове също трябва да бъдат одобрени от ръководния партиен орган, нищо че нямат конкуренти.

СМ