22
Пон, Юли
41 Нови статии

Общество
Инструменти
Шрифт

Добрата новина тази седмица идва от социалната мрежа „Фейсбук“, където майката на Никол Джемперлиева от Свиленград съобщава, че операцията на 12-годишната й дъщеричка е преминала успешно.

„Скъпи приятели, операцията на Ники премина успешно. Вече сме си в къщи и тя се чувства много добре. Налага се обаче да продължим с лечението, защото така показа резултатът от хистологията. За да оздравее напълно Ники се нуждае от терапии, които трябва да започнем в най скоро време. Благодарение на всички вас и цялата ваша положителна енергия Ники се справи геройски с всичко до тук и знам, че така ще бъде и занапред. Продължаваме с кампанията за набиране на средства, които ще са ни необходими за лечението. Благодарим ви от сърце за цялата помощ и съпричастност! Утре ще има отново поставени кутии на места в града. Благодарим! Поклон“, пише в поста си Галина Джемперлиева.

Припомняме, че детето бе диагностицирано с тумор в мозъка. За лечението в Турция бяха необходими 60 000 лева. Сума, непосилна за почти всяко българско семейство. С различни инициативи свиленградчани се включиха активно в събирането на парите. Училища, клубове, отделни граждани се включиха в кампанията. Поставени бяха кутии за набиране на средства на различни места в града. Цялата положителна енергия на мнозина бе насочена към семейството на Никол и ето, че нещата се получиха. Всички заедно показахме, че когато се обединим в една кауза, нещата се случват бързо и с положителен край.

СМ