28
Вт, Юни
14 Нови статии

Общество
Инструменти
Шрифт

 Общински терен с площ 1189 кв.м да бъде продаден на ЕТ „Бойдеви- Димитър Бойдев“ предлага кметът Георги Манолов в докладна записка до Общинския съвет. Теренът се намира до околовръстния път в източната част на Свиленград. Той представлява 1/5 част от поземлен имот в съсобственост с потенциалния купувач, притежаващ останалите 4/5.

Предложението на градоначалника е общината да продаде своя дял за сумата от 27 394 лева. Решението трябва да бъде взето на заседание този месец – едно от последните на местния парлемент.

Както е известно, „Бойдеви“ е автобусна превозваческа фирма, която обслужва вътрешноградски и междуселищни линии. Наскоро тя стана наемател на нова автогара до хипермаркет „Жанет“ в края на Свиленград. Пак по предложение на кмета и с решение на ОбС новата автогара бе опредена за начална и крайна спирка на всички междуселищни автобуси. Решението тя да се премести от центъра в покрайнините на града влиза в сила от 1 септември т.г. Междувременно обаче четирима общински съветници изразиха несъгласие с това скандално решение, определяйки го като незаконно, и сезираха Окръжната прокуратура в Хасково. Отделно собственикът на „старата“ автогара до хипермаркет „Билла“ в центъра на града „Свиленград – Автотранспорт“ АД пусна жалба до Хасковския административен съд, за което „Старият мост“ писа.

СМ