19
Сря, Юни
27 Нови статии

Общество
Инструменти
Шрифт

Кон от Свиленград стана победител в раздела „Най-красив кон“ на традиционната Тодоровденска кушия в с. Бисер. Елегантният Тюмен събра погледите и на журито, и на публиката.

Жребецът е 12-годишен и негов собственик е Димитър Бойчев. Нашенецът го е купил от Холандия, като четириногият красавец вече е участвал в няколко филмови продукции, включително и филма „Херкулес“. Тюмен бе отличен от народния представител от ГЕРБ д-р Георги Станков, който бе специален гост на празника. ”Всяка година идвам тук с удоволствие, защото знам, че тук ще срещна приятели. Впечатлен съм от това, че вие пазите ревностно традициите и настоявате те да се помнят и предават и на младите хора”, каза пред гостите и жителите на Бисер д-р Станков.

На стадиона се проведоха надпревари в още няколко категории: „Коне на гръб“, „Теглене на каруца от магаре“ и най-атрактивната - „Товарене и разтоварване на кубик дърва в каруца“. За първи път тази година по време на Тодоровденските събития в селото се проведе и киноложка изложба. Представени бяха породисти кучета от цялата област, които са гордостта на своите стопани.