14
Нед, Апр
13 Нови статии

Общество
Инструменти
Шрифт

Обновената за 230 000 лева сграда на СУ „Желязко Терпешев“ в Любимец бе открита официално на 28 януари. Лентата прерязаха кметът на града инж. Анастас Анастасов, директорът на школото Мария Станкова, депутатът от ГЕРБ д-р Георги Станков и представител на фирмата изпълнител на проекта.

Официални гости на събитието бяха областният управител на Хасково Станислав Дечев и представители на Регионалния инспекторат по образованието. Отец Трифон Караджонов отслужи празничен водосвет.

В приветственото си слово Мария Станкова обясни, че до сега със средства от бюджета на гимназията са успявали частично да освежат сградата и класните стаи, но това далеч не е било достатъчно. „Преди година със съдействието на местните депутати от ГЕРБ на посещение дойде министърът на образованието Красимир Вълчев. Той беше впечатлен от децата и от всеотдайните преподаватели“, припомни Станкова. Тогава от МОН са отпуснати 160 хиляди лева за ремонт на едното крило на сградата, за компютри и техника са предоставени допълнително 28 хиляди лева. Към тях училището допълва от бюджета си 50 хиляди лева и така се стига до преоборудване и ремонт, уточни директорът на гимназията. Тук учат 460 деца от цялата община.

Направихме всичко това, за да останат тези деца и техните родители да живеят в Любимец, каза от своя страна народният представител от ГЕРБ д-р Георги Станков. Той подчерта, че огромната благодарност в този проект е за министър Красимир Вълчев, защото той лично се е ангажирал с училищата в малките общини и реално подпомага съществуването и модернизирането им.

Сега предстои още много работа, предупреди Анастас Анастасов и съобщи, че вече е планиран ремонт на двора на гимназията.

Областният управител Станислав Дечев поздрави ръководството на училището за направеното и подчерта, че събития като това доказват, че образованието е реалният приоритет в управлението на Правителството и той се изпълнява отговорно и устойчиво.

След прерязването на лентата официалните лица и гостите на церемонията разгледаха обновените класни стаи.

СМ