22
Пон, Юли
41 Нови статии

Общество
Инструменти
Шрифт

 На 6 януари 2019 г. вестник „Старият мост“ навършва 25 години. Точно на тази дата през далечната 1994 г. на бял свят се появява първият му брой. Оттогава досега са издадени 1289 броя – рекорд в цялата история на периодичния печат в Свиленград.

В момента вестникът е най-старият в Хасковска област. Той е и един от най-дълго излизалите в страната след демократичните промени през 1989 г. „Старият мост“ държи и други рекорди на вестникоиздаването в Свиленград. Той е първият седмичен, първият осемстраничен и първият цветен вестник тук. От самото начало и досега негов издател е Николай Колев. В екипа, който постави началото, работиха Калина Петрова, Величка Кирева и Янко Чокоров. По-късно през годините в редакцията се трудиха Боряна Димитрова, Добрина Топузова, Светла Делчева, Калина Райкова, Нина Димитрова, Татяна Бекярова, Цветелина Павлова, Христина Коларова, Елена Михалева, Мариян Колев, Христо Русев. Днес вестника списват Николай Колев, Стефка Колева и Диляна Цветкова.

По повод 25-годишния юбилей на в. „Старият мост“ се обръщаме към читателите на вестника да споделят свои мнения, предложения, препоръки, пожелания, свързани с най-дълголетното печатно издание не само в Свиленград, но и в региона. За нас, екипа на вестника, мнението на читателите винаги е било най-важното. Освен за хартиения носител, може да изразите своето отношение и за електронното издание на „Старият мост“ - www.stmost.info, което присъства и печели читатели в интернет пространството вече 11 години. Писмата си изпращайте на адрес: Свиленград, ул. „Алеко Константинов“ № 9, или на e-mail: Този имейл адрес е защитен от спам ботове. Трябва да имате пусната JavaScript поддръжка, за да го видите..