21
Пет, Юни
20 Нови статии

Общество
Инструменти
Шрифт

Трима свиленградчани са задържани за хулиганство на Бъдни вечер, съобщават от пресцентъра на МВР. Младежите от ромски произход - двама братя на 20 г. и 24 г. и 27–годишен, са разбили врата на къща на улица „Княз Борис“.

Носещи дървени колове те са нахлули в дома и ударили с ръка в тила трудно подвижна 58-годишна жена - инвалид. Отправили се към втория етаж, разбили вратата на антрето и нанесли удари с ръце, крака и дървени колове на 44-годишен мъж. Групата продължила по коридора, където срещнали бащата на мъжа на 58 г., когото ударили в главата. В резултата на това, баща и син паднали заедно по стълбите. В една от стаите на втория етаж открили момче на 9 г. и жена на 41 г., като ударили жената в областта на главата. Хулиганите излезли навън и продължили с ударите си. Срещнали съсед (50 г.) на пострадалото семейство, който също понесъл множество удари по тялото.

След подадения сигнал на мястото веднага са изпратени 3 автопатрула, които задържали в района на улицата тримата извършители, двама от които познайници на полицията. Оказало се, че заподозрените живеят на същата улица.

В хода на работата станала известна причината за действията им. В къщата живеел мъж, работещ като охрана в нощен бар. Предната вечер той не пуснал хулиганите в заведението, което станало причина за агресията им. В момента на нахлуването им обаче, охранителят не си бил вкъщи.

Мярката на задържане е била до 24 часа по образуваното досъдебно производство по чл. 325 от НК. Пострадалите са били прегледани в болнично заведение и освободени за домашно лечение.

СМ