13
Съб, Юли
18 Нови статии

Общество
Инструменти
Шрифт

Дългогодишната треньорка на свиленградския клуб по спортна гимнастика „Александър Фотев“ Огнянка Петрова почина на 73-годишна възраст. Наставничката, под чието ръководство са израсли няколко поколения гимнастички, си отиде от този свят вследствие на тежък инсулт.

Огнянка Петрова започва да се занимава със спортна гимнастика още от дете. Тренира в елитния тогава клуб „Спартак“- Пловдив. Едва 15-годишна става републикански шампион. След като прекратява състезателна дейност започва работа като треньор в пловдивския клуб. Нейна възпитаничка става 6-а на олимпиадата в Барселона през 1992 г. За кратко Огнянка Петрова е била и треньор в Турция.

В края на 1989 г. заедно със съпруга си Митко Петров, треньор по колоездене, се завръща в родния Свиленград. Още същата година възстановява наново клуба по спортна гимнастика в града, като близо 30 години е негов треньор и ръководител. Благодарение на високия й професионализъм и всеотдайност свиленградските състезателки имат завоювани редица титли и медали от международни и национални състезания.

„Старият мост“ изказва съболезнования на близките й. Поклон пред светлата памет на Огнянка Петрова!

Поклонението ще се състои в ритуалната зала на гробищния парк в Свиленград на 27 -и декември от 12.00 ч. до 14.00 ч.