23
Вт, Юли
40 Нови статии

Общество
Инструменти
Шрифт

По 100 лева еднократно ще бъдат дадени на всички хора, одобрени да получат помощи за отопление през тази зима. Това съобщи за „Старият мост“ директорът на дирекция „Социално подпомагане“ в Свиленград Росица Христова.

От целевата помощ през този отоплителен сезон са се възползвали 331 души от община Свиленград и 442-ма от Любимец. Правоимащите в пограничната община са по-малко, тъй като тук броят на отказите е повече. Причината е, че доста от подалите документи, не са посочили доходи. След направена справка обаче лъсвало, че те често пътували до Гърция и Турция. Видно е, че отиват да работят зад граница, а припечеленото там не декларират никъде, подчерта Христова.

Допълнителната сума ще бъде изплатена след 12 декември по банковите сметки или в пощенските станции на правоимащите. Няма да бъде необходимо допълнително подаване на документи. Целевата помощ за отопление ще достигне 474,15 лева общо за петте месеца на отоплителния сезон. Така домакинствата ще бъдат компенсирани за поскъпването на енергоизточниците.

Диляна ЦВЕТКОВА