28
Вт, Май
17 Нови статии

Общество
Инструменти
Шрифт

Близо 1 700 именници в Свиленград и Любимец

Масирани проверки за нерегламентирана продажба на риба в Свиленград и Любимец извършиха служители на ИАРА-Хасково в навечерито на Никулден. Нарушения не са констатирани, заяви за „Старият мост“ началникът на ИАРА-Хасково Костадин Костадинов. По думите му проверените търговци били изрядни. Притежавали всички необходими документи за продажба на риба.

Проверките на рибните ченгета ще продължат и след Никулден. Тогава масово ще се следи за нарушители по тукашните водоеми и р. Марица.

На 2 декември от яз. Ивайловград край любимецкото село Ставри Димитрово бяха извадени 7 бракониерски мрежи с обща дължина 350 метра.

Достатъчни количества и разнообразие от видове риба задоволяват потребностите и вкусовете на свиленградчани и на тазгодишния Никулден, показа проверка на „Старият мост“ по магазините и на пазара. За радост на купувачите цената й не е променяна от 5 години насам. Поскъпване за празника няма, категоричен е Атанас Стойков, който от 19 години продава жива риба на пазара в Свиленград. Шаранът се пласират за 6 лв. килото, щуката – 7 лв., елеврекът – 8 лв., сомът – 12 лв. За хората с по-скромни възможности се предлага толстолоб по 3 лв./ кг. и каракуда – 2 лв./кг.

Впрочем, 1 404 именника ще празнуват на Никулден в община Свиленград. Най-много са Никола – 485, и Николай – 343 души. Кольо и Ники са по 235, а Николина – 69. Не толкова разпространено име тук е Никол, като дамите наброяват едва 37. В община Любимец на Никулден ще празнуват 283 души.

Екипът на "Старият мост" поздравява всички именици и банкери! Нека вашият ангел пазител - Св. Никола, ви закриля от зла помисъл и дарява с много здраве, щастие и победоносни успехи в живота! И не забравяйте, че не е името, което прави човека уникален, а сърцето и душата му! Честит празник!

СМ