18
Чет, Апр
23 Нови статии

Общество
Инструменти
Шрифт

Инициативата „За едно дете повече“ ще се проведе в Свиленград за 11-и пореден път. Тазгодишната кампания ще е днес. От 17:00 ч. във фоайето на НЧ „Просвета 1870“ ще има благотворителен базар, а от 17:30 ч. на същото място ще се проведе информационен модул с представители на фондация „Искам бебе“. Традиционният концерт с участието на самодейци от Свиленград, духов оркестър „Костадин Манов“ и местния славей Надя Казакова започва в 18.30 ч.

На 19 ноември пък се проведе специална благотворителна тренировка по табата (високоинтензивен тренировъчен модел) с участието на координатора на „Искам бебе“ за Свиленград – Мария Иванова, и водена от инструктора Соня Апостолова. Събрани бяха 460 лева, които още на следващия ден бяха внесени по банковата сметка на фондацията.

Както е известно, „За едно дете повече“ е съвместна кауза на духов оркестър „Костадин Манов“, фондация „Искам бебе” и НЧ „Просвета 1870“. Инициативата, провеждана в града от 2007 г., традиционно отбелязва Деня на християнското семейство – 21 ноември, и подкрепя каузата в помощ на двойки с репродуктивни проблеми от региона. Със събраните средства се покриват първоначалните изследвания за ин витро процедурите. Финансираният от държавата фонд „Ин витро“ поема разходите за три процедури, но не и първоначалните разходи.

Събраните през миналогодишната кампания 6 650 лева бяха разпределени за лечението на 9 двойки от Свиленград. За 11-те изминали години на инициативата са се родили 25 бебета.

Диляна ЦВЕТКОВА