30
Чет, Май
18 Нови статии

Общество
Инструменти
Шрифт

Поставяйте си цели, отвъд на това, което се очаква, усъвършенствайте уменията си, бъдете част от решението на предизвикателствата пред Европа и света с вашите идеи и активна позиция. Това заяви Ева Майдел, която, като един от най-младите евродепутати, бе специален гост на събитието „Младежки парламент“ в Брюксел на 19 ноември.

Подчертана бе важността от това младите хора да бъдат активни и да гласуват. „Изборите за Европейски парламент следващата година са най-добрият начин за вас да кажете ясно каква Европа желаете. Подкрепете визията за една смела Европа, която ще продължи да работи за справедливо, проспериращо и единно бъдеще. Европа, която ще превърне вашите идеи в реалност“, допълни Майдел.

Събитието „Младежки парламент“ събра 750 гимназиални ученици и студенти от цяла Европа. Те обсъдиха 10 от общо 100-те оригинални идеи, предложени по време на Европейското младежко събитие в Страсбург и се обединиха около необходимостта от качествено модерно образование, инвестиции в технологиите, достъп до здравеопазване за всички и популяризиране на участието в избори между младите хора.

В събитието участваха и български ученици от СУ „Христо Ботев“ от град Карнобат, както и ППМГ „Акад. Иван Ценов“, които са сред училищата посланици на Европейския парламент.

СМ